יום שבת, 9 ביולי 2016

עוגת שזיפים הפוכה בניחוח לימון

לפעמים כל מה שצריך לסיום מושלם לסוף שבוע קיצי זו עוגה קטנה ופשוטה. משהו מתוק וטעים שכיף לנשנש עם כוס תה קר במרפסת עם חברים (וגם לבד). והעוגה הזאת היא בדיוק זה: שזיפים קיציים מקורמלים מעל עוגת שקדים רכה ונימוחה בניחוח לימון. שלמות.


מתחילים בהכנת קרמל. בסיר קטן מניחים סוכר עם קצת מים ויוצרים קרמל זהוב. שופכים את הקרמל לתוך תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ ומסדרים מעליו שזיפים פרוסים דק דק. 



מכינים בלילת עוגת זריזה ומוסיפים לה קצת גרידת לימון ושולחים לתנור. 
50 דקות אחרי מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת הגשה והולכים לחגוג את הסופ"ש. בתיאבון!


שכבת השזיפים והקרמל

130 גרם סוכר
2 כפות מים 
2-3 שזיפים קטנים

1. פורסים את השזיפים לפרוסות דקות. 
2. בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ויוצרים קרמל זהוב. 
3. שופכים את הקרמל לתוך תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ. אם התבנית מתפרקת, עוטפים אותה בנייר כסף מבחוץ. 
4. מסדרים את השזיפים על גבי הקרמל. לא נבהלים אם הוא מתקשה במהלך התהליך, הוא יימס שוב באפייה. 

שכבת העוגה 

110 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה
2 ביצים L 
60 מ"ל שמנת חמוצה
170 מ"ל חלב
כפית גרידת לימון (אם לא אוהבים אפשר להחליף בתמצית וניל)
110 גרם קמח
70 גרם קמח שקדים 
1.5 כפיות אבקת אפייה

1. מחממים תנור ל190 מעלות.
2. מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה ואוורירית. 
3. מוסיפים את הביצים אחת, אחת וממשיכים לערבל. 
4. מוסיפים את הלימון, החלב והשמנת החמוצה ומערבבים. 
5. מוסיפים את הקמח, קמח השקדים ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות עד להיטמעות החומרים היבשים.
6. אופים 40-50 דקות עד שהעוגה זהובה, יציבה ובבדיקה עם קיסם הוא יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.  
7. מצננים כ10 דקות, הופכים לצלחת הגשה ומגישים. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה