יום חמישי, 25 במאי 2017

עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ופטל

אין עוגה יותר טעימה מעוגת גבינה קרה עם פירות. ואם הפירות האלה הם פירות יער אז היא טעימה כפליים. 
עם המחשבה הזאת בראש ניגשתי להכנת עוגת הגבינה לחג השבועות השנה. 
העוגה יועדה לארוחת השבועות החגיגית בעבודה שלי אז ידעתי שהיא צריכה לשרוד נסיעה מה שגרם לי להוסיף שוקולד לבן וג'לטין לבלילה (שתהיה יציבה ולא תקרוס כמו העוגה משנה שעברה) ולשים אותה על תחתית בצק פריך שתעמוד בהזזת העוגה ממקום למקום ותהווה בסיס איתן. 
זו הייתה התחלה מוצלחת אבל רציתי עוד משהו, ואז זה היכה בי: שכבת מוס פטל חמצמץ שתתחבא בתוך הגבינה ותוסיף עוד מימד של טעם ועניין. 
וזהו, מפה כבר הכל היה ברור, קישוטי פטל טרי וגנאש שוקולד לבן מוקצף יצרו מראה חגיגי ושילוב הטעמים יצר עוגה נהדרת, עשירה אבל לא כבדה מידי ובעיקר מאוד, מאוד טעימה. 
בתיאבון! 



מוס פטל: 
(לתבנית בקוטר 20 ס"מ) 

100 גרם מחית פטל 
2 גרם ג'לטין 
10 מ"ל מים
1 ביצה 
1 חלמון 
15 גרם סוכר 
30 גרם חמאה
80 מ"ל שמנת מתוקה

  1. שמים מים וג'לטין בקערית קטנה ושמים בצד.
  2. שמים את הפטל, הביצה, החלמון והסוכר בסיר קטן ומבשלים תוך כדי טריפה עד להסמכה.
  3. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה.
  4. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת הפטל. מסננים לתוך קערה נקייה.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הפטל.
  6. שופכים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ושולחים למקפיא למשך הלילה.


תחתית: 
(לתבנית בקוטר 24 ס"מ) 

100 גרם חמאה קרה
25 גרם סוכר
קורט מלח 
1 ביצה 
200 גרם קמח
  1. מעבדים את החומרים ביחד ליצירת תערובת פירורית.
  2. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ושולחים למקרר לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  3. אופים 15-20 דקות עד שהתחתית זהובה. 

מוס גבינה ושוקולד לבן: 
(לתבנית בקוטר 24 ס"מ) 

450 גרם גבינה לבנה 25% שומן 
100 גרם שוקולד לבן 
500 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר 
5 גרם ג'לטין 
30 מ"ל מים

  1. מעבירים את הגבינה לקערה ומערבבים אותה היטב כך שתתרכך.
  2. ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. שמים מים וג'לטין בקערית קטנה ומניחים בצד.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה בעדינות.
  5. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לבלילה.

    הרכבה:
    1. שופכים שליש ממלית הגבינה על תחתית הבצק.
    2. מחלצים את מוס הפטל מהתבנית ומניחים על שכבת הגבינה. 
    3. שופכים את שאר בלילת הגבינה מעל הפטל, מיישרים ומעבירים למקפיא למשך הלילה. 

    קישוט: 

    100 גרם שוקולד לבן 
    80 מ"ל שמנת מתוקה 
    90 מ"ל שמנת מתוקה 

    150 גרם פטל אדום 
    150 גרם פטל צהוב 

    1. ממיסים את השוקולד הלבן עם 80 מ"ל שמנת מתוקה ליצירת גנאש חלק. 
    2. מעבירים למקרר לקירור מוחלט. ארבע שעות לפחות. 
    3. מקציפים את הגנאש הקר עם 90 מ"ל שמנת מתוקה ומעבירים לשקית זילוף. 
    4. מזלפים נקודות גנאש שוקולד לבן ומסדרים את הפטל כמו בתמונה. (משאריות הגנאש והפטל עושים קינוח שכבות אישי בכוס).
    שומרים את העוגה במקרר עד להגשה. 

    ומבפנים: 



    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה