יום שני, 30 במאי 2016

עוגת גבינה שחור לבן

שבועות.... החג הזה עם עוגות גבינה בכל פינה. והשנה גם יש תחרות אפייה בעבודה שממש בא לי לזכות בה. אז מה הפלא שכל מה שאני יכולה לחשוב עליו זה עוד ועוד וריאציות על עוגות גבינה... ואוהו, כמה וריאציות יש לעוגת גבינה: אפויה, מוס, טארט, עם פירות, עם ממרחים, עם שוקולד. גבינה הולכת כל כך טוב עם הכל והמבחר הגדול כל כך מבלבל... 
העוגה הראשונה שהחלטתי לנסות לשבועות היא עוגת גבינה לא אפויה עם שכבות גבינה וקלואה וגבינה ושוקולד שנותנות לה מראה מיוחד ומרשים   . 
העוגה קלה ממש להכנה וטעימה ביותר, כל מה שהיא דורשת זה קצת סבלנות בהכנה וקירור במקרר. היא לא יצאה מיוחדת מספיק בעיני לתחרות , אבל היא בהחלט תקשט כל שולחו חג. 



הכמויות מתאימות לתבנית 20 ס"מ. 

בסיס רולדת קקאו :
2 ביצים
50 גרם סוכר 
1 כפית תמצית וניל 
קורט מלח
40 גרם קמח
1 כפית קפה נמס מגורען
15 גרם קקאו 

1. מחממים תנור ל170 מעלות. 
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר, תמצית הוניל, הקפה והמלח. 
3. מוסיפים את הקמח והקקאו ומקפלים בעדינות עד שהחומרים היבשים נטמעים בבלילה.
4. שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. 
5. מצננים לפני ההרכבה. 

מלית גבינה וקלואה:
225 גרם גבינת שמנת 25%
75 גרם סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קלואה 

1. מערבבים את הגבינה עם הסוכר והקלואה.
2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. 

מלית גבינה ושוקולד:
225 גרם גבינת שמנת 25%
50 גרם סוכר
75 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה

1. ממיסים את השוקולד ומערבבים היטב עם הגבינה, הסוכר והליקר.
2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. 

הרכבה: 
1. שמים בצד כמה כפות מתערובת הגבינה הלבנה (הן ישמשו לעיטור). 
2. שמים שכבות חומות ושכבות לבנות לסירוגין ומיישרים עם פלטה מדורגת. אם התערובות לא יציבות מספיק שמים את העוגה במקפיא לעשר דקות בין שכבה לשכבה (סביר להניח ששכבת השוקולד תהיה יציבה מספיק והשכבה הלבנה תדרוש קירור קל).
3. מצננים את העוגה במקרר ללילה שלם. 

עיטור:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
קצת מתערובת הגבינה הלבנה
פניני שוקולד לבן וחום 

1. ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה ליצירת גנאש.
2. מעבירים 1/4 מהגנאש לכלי קטן ושמים במקרר להתייצבות .
3. מחלצים את העוגה מהתבנית.
4. שופכים את שאר הגנאש על העוגה המצוננת בזהירות ונותנים לו להשפך מהדפנות. לא מכסים את כל הדפנות על מנת שיראו את השכבות.
5 מעבירים את שאריות תערובת הגבינה לשקית זילוף עם צנתר רחב חלק ומזלפים ענני גבינה על העוגה. 
6. לאחר ששאריות הגנאש התקררו מספיק והגנאש ניתן לזילוף מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים פרחי שוקולד בין עננני הגבינה. 
7. מפזרים פניני שוקולד מסביב לעיטורים ומגישים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה