יום שבת, 25 ביוני 2016

קאפקייקס וניל, שוקולד לבן ופטל

לפני כשבוע התחשק לי להכין קאפקייקס. כאלה מקושטים וחגיגיים שאוכלים בימי הולדת בסרטים אמריקאיים. התחלתי לחשוב על שילובי טעמים למינהם ומהר מאוד הגעתי לשילוב הדי קלאסי הבא: שוקולד לבן, וניל ופטל אדום. עכשיו כשכבר היה לי רעיון בראש רק הייתי צריכה סיבה למסיבה וזו לא איחרה לבוא: לחברים טובים נולד בן ומה יכולה להיות מתנה מוצלחת יותר מקופסת קאפקייקס טעימים ויפים? 




אז בשבת בבוקר התחלתי במלאכה. התחלתי מלהכין את הקאפקייקס מהמתכון הכי קל בעולם של בצק אלים לעוגת קצפת. הכנתי קאפקייקס מהמתכון הזה כמה וכמה פעמים והם תמיד יוצאים מעולה. 
העיקרון פשוט מאוד, מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים ביצים, סוכר, וניל, אבקת אפייה וקמח ואופים לקבלת קאפקייקס תפוחים, זהובים ומתוקים. 



 אלא אם כן אתם אני, ואז בנגלה הראשונה אתם שמים יותר מידי אבקת אפייה, הקאפקייקס נוזלים לכל עבר וכשאתם מנסים להעביר אותם למגש אחר פשוט מתרסקים וצריך להתחיל מהתחלה :-(



מסקנה: אל תשימו יותר מידי אבקת אפייה! ואל תמלאו את העטרות יותר מידי. בין שני שליש לשלושת רבעי זה אידאלי. 



בזמן שהקאפקייקס נאפים מכינים את המילוי: גנאש שוקולד לבן עם פטל שצובע אותו בורוד מהמם וגם מוסיף טעם חמצמץ שממתן טיפה את המתיקות. 
ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה במיקרוגל.



ומערבבים פנימה פטל עד שנוצרת תערובת ורודה עם חתיכות פרי. מניחים בצד עד השימוש.



עוברים להכנת הציפוי: גנאש שוקולד לבן מוקצף. 
גם פה, ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה אלא שהפעם מעבירים את התערובת למקרר. כשהיא קרה לחלוטין מקציפים אותה עם שאריות השמנת לקצפת יציבה מאוד ונוחה לזילוף. 



ועכשיו מגיעים לקטע הכיפי: ההרכבה. 
בעזרת כפית מלון (או סתם כפית) יוצרים שקע בכל קאפקייק.


ממלאים את השקעים בגנאש הפטל וסוגרים עם הבצק שמילא את השקע. 



מעבירים את הגנאש המוקצף לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים כיפה יפה לכל קאפקייק וקאפקייק. 
מוסיפים כמה פטלים טריים (או קפואים ומופשרים) על כל עוגה. 



אוכלים, ומרגישים כמו בסרט. 

קאפקייקס (14 יחידות בינוניות):
(מתכון מעובד מכאן:http://www.bazekalim.com/2010/03/19/whipped-cream-cake/)

250 מ"ל שמנת מתוקה 
2 ביצים
100 גרם סוכר 
קורט מלח 
7 גרם אבקת אפיה
כפית תמצית וניל 
210 גרם קמח 

1. מחממים תנור ל180 מעלות. 
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. 
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב להטמעה. 
4. מוסיפים את הסוכר, המלח ותמצית הוניל ומערבבים. 
5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד להטמעות הקמח. 
6. מעבירים לתבנית קאפקייקס ואופים 15-20 דקות עד שהקאפקייקס תפוחים וזהובים. אם בודקים עם שיפוד הוא צריך לצאת עם פירורים לחים, אבל לא רטובים ממש. 
7. מצננים עד להרכבה. 

גנאש שוקולד לבן ופטל:
50 מ"ל שמנת מתוקה 
100 גרם שוקולד לבן קצוץ 
פטל אדום 

1. ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה במיקרוגל. 
2. מצננים קלות ומערבבים פנימה את הפטל. 
3. מצננים עד שהגנאש מגיע למרקם נח לזילוף. 

גנאש שוקולד לבן מוקצף: 
200 מ"ל שמנת מתוקה 
150 גרם שוקולד לבן

1. ממיסים שוקולד לבן ו125 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל.
2. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר עד שהגנאש קר לחלוטין. 
3. מעבירים לקערת מיקסר את הגנאש המצונן ושאר השמנת המתוקה ומקציפים עד שנוצרת קצפת שוקולד לבן יציבה. 

הרכבה: 
1. בעזרת כפית מוציאים קצת ממרכז הקאפקייקס וממלאים בגנאש שוקולד לבן ופטל. סוגרים את השקע. 
2. מעל כל קאפקייק מזלפים את הגנאש המוקצף ומפזרים קצת  פטל אדום טרי. 
4. מגישים. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה